.

.

Thursday, 2 April 2015

BC100 DISYORKAN SEBAGAI KEGUNAAN HARIAN UNTUK KULIT YANG LEBIH CANTIK, LEMBUT & ANJAL


KEBAIKAN UNIK LOTION BC100 :



1# Meningkatkan tenaga sel.
2# Mengaktifkan pergerakan normal sel darah.
3# Mengelakkan gumpalan sel-sel & pembekuan darah yang berlebihan.
4# Anti radiasi, membantu mengelakkan kerosakan sel akibat bahaya radiasi (pendedahan kepada      peralatan elektronik, telefon bimbit & sebagainya).
5# Resapan yang cepat ke dalam kulit.
6# Tidak melekit & berbau wangi.
7# melembapkan kulit secara intensif, khususnya kulit yang kering.



MENYELESAIKAN PELBAGAI JENIS PENYAKIT :


1- KENCING MANIS.
2- DARAH TINGGI.
3- MIGRAIN/SAKIT KEPALA.
4- GOUT.
5- SAKIT SENDI TULANG.
6- LENGUH BADAN.
7- MENGHILANGKAN KEPENATAN.
8- MENYELESAIKAN MASALAH KITARAN HAID TIDAK TERATUR.
9- STROKE/LUMPUH.
10- MEMPERCEPATKAN PROSES PEMULIHAN LUKA/KESAN JAHITAN.
11- MENURUNKAN SUHU BADAN (BAGI YANG DEMAM).
12- MENYELESAIKAN MASALAH BATUK.
13- MENYELESAIKAN MASALAH KULIT KUSAM.
14- MENYELESAIKAN MASALAH KEPUTIHAN (BAGI WANITA).
15- MENGUATKAN BURUNG YANG TAK BOLEH TERBANG (BAGI LELAKI).
16- MENGANJAL & MELICINKAN KULIT.



CARA PENGGUNAAN LOTION BC100 :


SAPUKAN DI PERMUKAAN KULIT & URUT SEHINGGA LOSYEN MERESAP KE DALAM KULIT.

DISYORKAN SEBAGAI KEGUNAAN HARIAN UNTUK KULIT YANG LEBIH CANTIK, LEMBUT & ANJAL

_______________________________________________


Cuba dulu baru tahu akan kesannya.. Jika ingin mendapatkannya boleh 
Like facebook pages : intenseenergybc100 [KLIK]

Untuk Lebih banyak testimoni berkesan boleh rujuk entry ni TESTIMONIAL BERKESAN BC100 [klik]

Untuk membeli Product BC100 Body Cream Sila SMS/WHATSAPPS ke:

 NO.HP:
Mawardi 0182266623

BC 100 Body Cream adalah diformulasi khusus dengan menggunakan teknologi skalar P-SET (Proprietary Scalar Embedding Technology) yang mana gabungan tenaga skalar dibenamkan ke dalam krim ini untuk membantu sel badan menjanakan tenaga untuk fungsi badan yang normal.

Penggunaan kerap BC 100 Body Cream dapat membantu mengegangkan kulit dan memberikan anda kulit yang lebih cerah dan muda.


Wednesday, 1 April 2015

EWAL AF GUNA LOTION BC100 INTENSE ENERGIE



Ewal AF dapat meyelesaikan masalah Insomnia dan meningkatkan tenaga semasa membuat persembahan

EWAL AF GUNA LOTION BC100 INTENSE ENERGIE | Alhamdulillah. makin ramai percaya dan guna Lotion ajaib Intense Energie BC100 ni. Ewal AF dapat meyelesaikan masalah Insomnia dan meningkatkan tenaga semasa membuat persembahan.
Ewal lebih bertenaga dan sihat selepas menggunakan bc100 selama seminggu. Beliau pulih dari Insomnia (kesukaran untuk tidur) yang dihadapinya lebih dari 2 tahun. Kini Ewal mendapat tidur yang berkualiti dan lebih fokus dalam apa saja yang dilakukannya. Jerawat di muka dan belakang badannya juga pulih dalam waktu yang singkat. Kulitnya semakin hari semakin sihat dan berseri dengan penggunaan lotion ajaib ini.
Banyak lagi testimoni berjaya dari pelanggan2 yang mana mempunyai pelbagai masalah kesihatan.


Untuk pengetahuan korang, LOTION INTENSE ENERGIE BC100 ni boleh merawat banyak lagi penyakit, Insyaallah.



Hanya sapu, wangi dan cepat meresap. Tak perlu makan ubat.

__________________________________


Cuba dulu baru tahu akan kesannya.. Jika ingin mendapatkannya boleh 
Like facebook pages : intenseenergybc100 [KLIK]

Untuk Lebih banyak testimoni berkesan boleh rujuk entry ni TESTIMONIAL BERKESAN BC100 [klik]


Untuk membeli Product BC100 Body Cream Sila SMS/WHATSAPPS ke:


NO.HP:
Mawardi 0182266623


BC 100 Body Cream adalah diformulasi khusus dengan menggunakan teknologi skalar P-SET (Proprietary Scalar Embedding Technology) yang mana gabungan tenaga skalar dibenamkan ke dalam krim ini untuk membantu sel badan menjanakan tenaga untuk fungsi badan yang normal.


Penggunaan kerap BC 100 Body Cream dapat membantu mengegangkan kulit dan memberikan anda kulit yang lebih cerah dan muda.


Thursday, 20 November 2014

APAKAH PENYAKIT GOUT | Rawatan Alternatif Sakit GOUT

APAKAH PENYAKIT GOUT | Rawatan Alternatif Sakit GOUT | Apa itu penyakit Gout ? Barangkali sesiapa saja yang menderita penyakit ini tidak akan terlintas dipikirannya bahawa mereka sudahpun menderita penyakit ini.

Apakah Gout?


Illustrasi sakit gout_Sumber Foto
Gout adalah keadaan dimana berlaku keradangan yang menyakitkan di tendon, sendi dan ianya membengkak. Sendi metatarsal-phalangeal di tapak kaki adalah tempat biasa terjadi. Ia mungkin gout biasa atau mungkin tanda-tanda penyakit lain seperti batu karang, urate nephropathy dan tophi. Ia disebabkan oleh tahap asid urik dalam darah yang menghablur dan disimpan di sendi tendon serta tisu sekeliling.

Punca Penyakit Gout


Gout boleh berlaku disebabkan beberapa faktor termasuk pemakanan, genetik, dan masalah di buah pinggang. Ia adalah sebahagian daripada penyakit artritis yang dikelaskan sebagai penyakit metabolik akibat asid urik (iaitu bahan buangan yang terhasil daripada pemecahan purin (protein); berkumpul pada sendi dan tisu lembut di sekeliling sendi, terutama pada kaki dan menyebabkan rasa sakit.

Pemendapan asid urik ini lama kelamaan akan menghasilkan hablur garam dan hablur inilah yang mencetuskan rasa sakit sendi. Ia juga dipanggil masalah bengkak sendi yang daripada tapak ibu jari kaki, menular ke sendi lain pada kaki dan tangan.

Banyak makanan tinggi protein seperti makanan laut, kekacang, daging merah dan daging organik tinggi purine. Pemecahan purine dalam makanan ini akhirnya boleh menyebabkan gout. Purine ditukarkan ke bentuk asid urik semasa metabolisme tisu-tisu rosak dan koyak. Kajian yang dijalankan menunjukkan mereka yang banyak makan daging merah dan makanan laut meningkatkan risiko gout sebanyak 50 peratus.

Faktor Risiko Sakit Gout


  • Jantina : Secara umumnya, lelaki lebih berisiko mendapat gout pada kadar 90 peratus kes yang dilaporkan.
  • Gaya hidup : Individu yang banyak minum minuman keras terutama bir dikatakan lebih berisiko mendapat gout.
  • Obesiti : Terutama bagi individu yang mempunyai berat badan lebih 66 kilogram daripada berat badan normal.
  • Penyakit, keadaan kesihatan dan ubat : Sesetengah penyakit seperti tekanan darah tinggi yang tidak dikawal, diabetes, hiperdislipidemia (paras lemak dan kolesterol yang tinggi) dan arteriosklerosis (penyempitan salur darah) juga boleh menyebabkan gout.
  • Individu yang menjalani pembedahan atau mendapat sakit tenat secara tiba-tiba dan terlantar lama juga boleh mengalami peningkatan asid urik dalam badannya. Malah, ubat mengawal tekanan darah dan kemoterapi juga dikenal pasti boleh meningkatkan paras asid urik dalam badan pesakit.
  • Genetik : Kajian mendapati satu daripada empat pesakit datang daripada keluarga yang ada masalah gout.
  • Umur : Biasanya gout menyerang pesakit tua tetapi kini banyak kes membabitkan pesakit berumur 30 hingga 50 tahun. Manakala bagi wanita, kebanyakan kes bermula selepas umur putus haid.
  • Serangan penyakit gout ini juga boleh berlaku dalam keadaan tiba- tiba dan tanpa mempunyai sebab yang ketara. Tetapi dalam keadaan tertentu juga, serangan penyakit gout juga boleh berlaku iaitu kekurangan air dalam tubuh bila makan secara berlebihan, minum air beralkohol,kecederaan pada sendi dan juga selepas pembedahan.

Serangan tiba-tiba menjadi lebih ketara bila tengah malam iaitu pesakit merasa sejuk seperti disiram air sejuk di tempat sakit dan ini akan menyebabkan mereka mengigil dan demam dan ini mungkin akan berlaku seminggu dua minggu dan kemudiannya akan berhenti secara sendirinya rasa sakit. 

"Tetapi ini bukan bermakna sembuh tetapi jika penyakit gout tidak diubati, sakit ini mungkin akan kembali menyerang dan perlu untuk diketahui juga, serangan yang kerap pada bahagian sendi akan merosakkan sendi serta fungsinya."

Rawatan Alternatif Sakit GOUT


Insyaallah , setiap penyakit ada ubatnya. Disini admin nak share sesuatu yang bermanfaat untuk pesakit gout. Lotion Intense Energie BC100 iaitu produk untuk rawatan alternatif terbaik.

Intense Energie Bc100
Untuk maklumat lanjut mengenai produk BC100 ini, korang boleh rujuk di Facebook Page https://www.facebook.com/intenseenergybc100


Wednesday, 29 October 2014

Testimonial Berkesan Intense Energie BC100

Testimonial Berkesan Intense Energie BC100 | Alhamdulillah, kita ikhtiar dan usaha dan yakin dengan-NYA, hanya ALLAH yang meyembuhkan setiap peyakit yang ada. Disini admin nak berkongsi beberapa testimonial sebenar dari pengguna-pengguna BC100 [klik] yang telah berkongsi sendiri dengan admin . 

Testimonial BC100 1: 


Retak Tumit kaki, Sakit Kepala, Terkena Kuali Panas, Gout

Pemilik blog masakan terkenal Adnan Ibrahim atau lebih dikenali sebagai Che Mat Gebu [ www.tiffinbiru.com ]. Tapak kaki jadi licin, retak-retak tumit hilang, melegakan sakit kepala.

Testimonial Berkesan Intense Energie BC100
Sumber dari FB Adnan Ibrahim
Selain dari ini juga, beliau telah cuba untuk sapu lotion ini pada bahagian sakit gout ayah beliau, dan respon dari ayahnya rasa bisa-bisa sakit itu hilang.

Sumber Whatsapps Chat

Testimonial BC100 2 : 


Sakit Kepala

Seorang "fitness Blogger" yang kita banyak berkongsi tentang kisah keluarnyanya di blog, especially tentang anak-anak beliau iaitu Ben Ashaari.

Testimonial Berkesan Intense Energie BC100
Sumber dari blog www.benashaari.com
Bukan senang untuk seseorang itu berkongsi di blog mereka tentang sesuatu produk, kecuali ianya benar-benar berkesan. Insyaallah

Testimonial BC100 3 : 


Minor Stoke, Sakit Pinggang, Lenguh-lenguh badan

Kasih seorang anak. Siapa yang sanggup tengok ibu kandungnya sendiri menderita. Kerap keluar masuk hospital. Bak kata Fauzi, penggunaan BC100 itu bukan sahaja untuk ibu beliau. Beliau juga menggunakan BC100 untuk melegakan sakit pinggang ketika menguruskan Ibu beliau ketika di hospital.

Testimonial Berkesan Intense Energie BC100
Sumber FB Ahmad Fauzi Aryaan
Alhamdulillah sekarang dengan izin Allah, ibu beliau makin pulih dari stroke. Dan beliau masih terus menggunakan BC100 ini.

Testimonial Berkesan Intense Energie BC100
Sumber FB Ahmad Fauzi Aryaan

Testimonial BC100 4 : 


Sakit Sendi

Satu lagi perkongsian seorang anak untuk masalah sakit sendi yang dihadapi oleh ibu beliau. Jika dulu, pergerakan terbatas dan perlahan. Alhamdulillah sekarang sudah ada perubahan positif.

Testimonial Berkesan Intense Energie BC100
Sumber dari FB Chat

Testimonial BC100 5 : 


Penat, Tidur Tak Lena, Cacar Air

Perkongsian dari sahabat, yang kuat bekerja dan selalu tidak mendapat tidur yang cukup dan lena. Juga mampu meyembuhkan masalah cacar air pada kanak-kanak.

Testimonial Intense Energie BC100
Sumber dari Whatsapps Chat
Alhamdulillah. Setiap peyakit mesti ada ubatnya. Cuma kita perlu usaha dan yakin dengan ALLAH. Intense Energie BC100 ini merupakan body lotion untuk rawatan alternatif yang berfungsi untuk membantu melancarkan peredaran darah kita. 

Banyak penyakit yang terjadi disebabkan peredaran darah yang tak sempurna. Intense Energie BC100 ini boleh dipakai oleh semua peringkat usia dari bayi hingga ke dewasa. 


Bahan Kandungan:


Berat Bersih: 

200ml

Like my facebook pages : intenseenergybc100 [KLIK]



*tanya saya untuk harga SUPER JIMAT untuk pembelian 3 botol 

------------------------------------------------

Untuk membeli Product BC100 Body Cream Sila SMS/WHATSAPPS ke:

Mawardi 0182266623


Friday, 1 August 2014

BC100 | KANDUNGAN & BAHAN BAHAN

BC100 | KANDUNGAN & BAHAN BAHAN | Ini merupakan kandungan herba-herba terpilih yang ada di dalam BC100.



Cuba dulu baru tahu akan kesannya.. Jika ingin mendapatkannya boleh 

Like facebook pages : intenseenergybc100 [KLIK]

Untuk membeli Product BC100 Body Cream Sila SMS/WHATSAPPS ke:

BC100><NAMA PENUH><ALAMAT LENGKAP ke NO.HP:
Mawardi 0182266623



BC 100 Intense Energie Body Cream


Brand Produk: 

Intense Energie
BC 100 Intense Energie Body Cream

Nama Produk: 

BC 100 Body Cream

BC 100 Body Cream adalah diformulasi khusus dengan menggunakan teknologi skalar P-SET (Proprietary Scalar Embedding Technology). Penggunaan kerap BC 100 Body Cream dapat membantu mengegangkan kulit dan memberikan anda kulit yang cerah dan muda.

Kebaikan Unik:
  • Meningkatkan tenaga sel
  • Mengaktifkan pergerakan normal sel darah dan mengelakkan gumpalan sel-sel dan pembekuan darah yang berlebihan
  • Anti-radiasi, membantu mengelakkan kerosakan sel akibat bahaya radiasi (pendedahan kepada peralatan elektronik, telefon bimbit dan sebagainya)
  • Resapan yang cepat ke dalam kulit
  • Tidak melekit dan wangi
  • Melembapkan kulit secara intensif, khususnya kulit yang kering
Cara Penggunaan:

Sapukan di permukaan kulit dan urut sehingga losyen meresap ke dalam kulit. Disyorkan sebagai kegunaan harian untuk kulit yang lebih cantik, lembut dan anjal.


Bahan Kandungan:


Berat Bersih: 

200ml

Like my facebook pages : intenseenergybc100 [KLIK]


Dengan menggunakan BC 100 Intense Energie Body Cream.
Losyen pertama di dunia tanpa radiasi y di suntik Energie.
Blh meyelesaikan pelbagai jenis penyakit.

Antaranya adalah : -

1- Kencing Manis.
2- Darah Tinggi.
3- Migrain/sakit kepala.
4- Gaout.
5- Sakit2 Sendi Tulang.
6- Lenguh2 Badan.
7- Menghilangkan Kepenatan.
8- Menyelesaikan masalah kitaran haid tidak teratur.
9- Stroke/lumpuh.
10- Mpercepatkan proses pemulihan luka/kesan jahitan.
11- Menurunkan suhu badan (bagi y demam).
12- Menyelesaikan masalah batuk2.
13- Menyelesaikan masalah kulit kusam.
14- Menyelesaikan masalh keputihan (bagi wanita).
15- Menguatkan burung yang xboleh terbang (bagi lelaki).
16- Menganjal & melicinkan kulit.

TESTIMONI 1 :
(SEORANG WANITA WARGA EMAS) : sangat Berkesan untuk sakit sendi lutut..seminggu pengunaan..pesakit tidak lagi merasa kesakitan setiap kali bangun pagi dan selesa bila berjalan. 

TESTIMONI 2 :
Tidak pernah berjalan jauh. Bila trpaksa brjalan beberapa km, habis satu badan sakit2. kaki rasa mau pecah. lepas 1 jam sapu BC, rasa sakit dah terus hilang dan boleh terus brjalan semula.... Mmg ajaib! kalau cakap lebih pun x guna, cuba sendiri baru tau!.. 

TESTIMONI 3 :
Selalu mengadu cepat penat,sakit dada,dan tak boleh jalan jauh,skrg da boleh jalan jauh,x cepat penat 

TESTIMONI 4 :
Tangan anak yang bengkak sbb terseliuh akibat jatuh...alhmdullh dlm tmph 3 hari sapu bc 100 ,bengkak dan sakit hilang..tgn boleh menggenggam semula.sgt mnkjubkn!!! 

TESTIMONI 5 :
Bahu yang dah lama sakit...tangan sering kebas2...kaki yang letih kerana mengidap diabetes telah reda hanya setelah 2 jam. kulit muka menjadi anjal dan segar.... 

TESTIMONI 6 :
Anak lelaki saya yang dah beberapa bulan Ecxzyma yang teruk telah reda tidak lagi garuk2 sampai darah dan bermacam2 cream kami guna dari doktor dan pharmacy dan anak perempuan juga jarinya yang kering kerana infection kerana terpotong kuku hingga ke isi tiga bulan yang lalu bila disapukan BC100...esok dah licin kulit jarinya....Alhamdulillah. 

TESTIMONI 7 : 
Bc100 mmg terbaek sy testimoni terhadap emak saya sendiri apabila beliau terkena iron baju yang sedang panas.. apabila disapukan tiada kesan melecur.

TESTIMONI 8 : 


TESTIMONI 9 : 

TESTIMONI 10 : 

TESTIMONI 11 :

Cuba dulu baru tahu akan kesannya.. Jika ingin mendapatkannya boleh 
Like facebook pages : intenseenergybc100 [KLIK]

Untuk Lebih banyak testimoni berkesan boleh rujuk entry ni TESTIMONIAL BERKESAN BC100 [klik]

Untuk membeli Product BC100 Body Cream Sila SMS/WHATSAPPS ke:

 NO.HP:
Mawardi 0182266623

BC 100 Body Cream adalah diformulasi khusus dengan menggunakan teknologi skalar P-SET (Proprietary Scalar Embedding Technology) yang mana gabungan tenaga skalar dibenamkan ke dalam krim ini untuk membantu sel badan menjanakan tenaga untuk fungsi badan yang normal.

Penggunaan kerap BC 100 Body Cream dapat membantu mengegangkan kulit dan memberikan anda kulit yang lebih cerah dan muda.